May 3, 2021

500 behandlingsaktiviteter: Sådan skaber du overblik

Omkring 500 behandlingsaktiviteter i 16 overordnede fortegnelser. Det er opgaven, når informationssikkerhedskoordinator, Annemette Korsbek Yde og hendes projektteam arbejder med at skabe overblik over systemer, leverandører og behandlingsaktiviteter i Horsens Kommune. I dette webinar kan du høre, hvordan de arbejder med og få gode råd til, hvordan det kan gøres hos dig.

Du kan hente hele webinaret lige her:

I webinaret taler Annemette Korsbek Yde om processen, systemer, hvordan man skaber opbakning og awareness og samarbejder om GDPR-compliance.

Hun giver masser af gode råd, men især disse tre, mener hun, er vigtige:

1: Tag udgangspunkt i en oversigt

I Horsens Kommune tager arbejdet med behandlingsaktiviteter udgangspunkt i den fælleskommunale emneoversigt KLE. Det giver, ifølge Annemette Korsbek Yde, en god og fast ramme for arbejdet. 

Hvis du ikke sidder i en kommune, så kan du måske finde en anden oversigt over typiske arbejdsgange og processer i den type organisation, du sidder i.

2: Brug et digitalt system

“Man kan godt bruge Word- og Excel-dokumenter, men det bliver nogle meget store dokumenter,” siger Annemette Korsbek Yde. 

Man mister hurtigt overblikket, hvis man udarbejder sin fortegnelse over behandlingsaktiviteter i Excel-ark - især, hvis man har mange behandlingsaktiviteter, som de har i Horsens Kommune.

3: Hav et projektgrundlag

Det er vigtigt, før man starter projektet, at man er helt klar over, hvad man vil opnå. Man skal, ifølge Annemette Korsbek Yde, gøre sig klart, om fortegnelsen blot skal bruges som dokumentation, eller om man også vil bruge systemet til at gennemføre kontroller.

By
Jacob Høedt Larsen
May 3, 2021
Webinar
Workflow
Informationssikkerhed

From Privacy League Live.
Join the session on Teams to learn, ask and grow as a privacy pro.
Every Wednesday at 14.00 CET.

Learn more